På gården lever vi tillsammans med våra djur. Respekt och harmoni är ledorden för oss. Det är oerhört viktigt att djuren har det bra, får leva så naturligt som möjligt och att äta foder som inte innehåller en massa konstigheter. Vi idkar självhushållning vilket innebär att vi äter det gården ger både vad gäller djur och grödor. Det är enormt tillfredställande att veta, dels vad djuren har fått att äta men också vetskapen om att dom fått massor med med kärlek. I dag har vi suggorna Estelle, Electra,Eden,Älsa och Åfelia. Galten som tog över efter Ebbe och Baltazar heter Zeus (det är inte han med stövlar )

 

Linderödsgrisen är den enda kvarvarande lantrasen i Sverige idag. Linderödsgrisen bor (oftast) ute året om. Vi är med i bevarandearbetet och är anslutna till genbanken. Linderödsgrisen har ett gott kött med ett mörare, mörkare, mer utvecklad och saftigare smak än den vanliga grisen.Vi gör en hel del spännande charkprodukter men det går även att beställa låda, hel eller halvfall.
      

 

Ankorna på gården är av raserna: Maggpie, Rouen, Svenskblå och Myskanka. Den Svenskablå ankan har en touch av viltsmak och Rouen en "stor" välutvecklad smak. När man jämför med Pekingankan kan vi tycka att Pekingen är  "platt" i sin smak.


 

Här skulle jag kunna skriva sida upp och ner, men det låter jag bli. Hanen på bilden heter Calamares och är en renrasig Tysk Jättescheck. Alla avelsdjuren bor inomhus i stora burar där dom kan stå helt upprätt och skutta omkring.Slaktdjuren går i stora boxar där dom kan tumla runt med sina syskon,skutta och helt enkelt använda sina kroppar som en kanin ska. Vi äter väldigt mycket kanin, det är smakneutralt och lämpar sig till de flesta rätter. I paj, som köttbullar,helstekt i ugn,grytor,styckdetaljer och en hel massa annat gott . En kanin består av minst 70% kött och 30% ben till skillnad från kyckling där det är 50-50. Den har en otroligt låg klimatpåverkan och köttet är både näringstätt,fettsnålt och proteinrikt, man blir alltså   mätt långt fortare än om man äter samma mängd annat kött. 

Roliga underhållande och goda djur.På bilden är dom fortfarande i ett mindre vackert tillstånd men är idag fullfjädrade och vackra. Rasen heter Loduvor den är en stor och ståtlig duva som lämpar sig väl till mat. Dom kan flyga fritt på gården om dom vill men trivs ganska bra i sin öppna voljär. Smarriga detaljer till duva är tillagad frukt som tex päron eller vindruvor i såsen.

Höns har vi gott om, vi testar olika raser både vad gäller kött och ägg. Just nu har vi Isbar, Ungersk nakenhals, Bresse,och några Leghorn. Vi tar också fram en hel hög med korsningar som vi slaktar till både oss själva och till hunden. Isbaren lägger gröna ägg och de andra en variation i vitt till brunrosa.  Rökt tupp är riktig gourmetmat, och tillsammans med en fin pepparotskräm blir den himmelsk.


Våra underbara kalkoner! Listiga,smarta och otroligt underhållande. De är av rasen Bronze och är duktiga flygare. Som alla vet är det vanligt med helstekt kalkon till jul men även rökta bröstfileér är fantastiskt gott. Våra kalkoner har precis som alla våra andra fritt gående fåglar en mycket smakrikt och saftigt kött.