Vi har valt att bygga ett småskaligt slakteri för fjäderfä och kanin därför att vi inte vill låta våra djur åka långt iväg och på detta vis kan kontrollera att allt går lugnt och fint till. Våra kaniner bor utomhus med möjlighet att se varandra och ha varsin utegård, vilket kanske är okonventionellt men något som gör att djuren är lugna, glada och trygga.

Slaktdjuren bor innomhus, men har stora ytor som dom kan skutta runt på, leka eller bara ligga i en trygg hög tillsammans. De har fri takhöjd och kan alltså stå helt upprätta, vilket är ett av kaninernas naturliga beteende eftersom det är så de håller koll på sin omgivning, kaninen är ju ett bytesdjur och har stort behov av att upptäcka fara fort.. 
De får regelbundet färska grenar, eftersom en kanins tänder växer 2-2,5 mm i veckan,  är det av största vikt att kaninen får gnaga och slipa sina tänder. Sköts inte detta kan det tillslut innebära att kaninen inte kan äta.

Vi köper in  djur men vi ställer höga krav på den som föder upp. Dessutom vill vi alltid besöka kaningården som vill leverera och träffa den ansvariga, allt för att säkra goda förhållanden mellan oss, djuren och uppfödaren.

Vi är medlemmar i Sveriges kaninproducenters förening

Arwen som unge, en äkta Gotlandskanin i genbank
San Diego, en mycket kelig California hane.
San Diego, en mycket kelig California hane.
Nyfödda ungar tar vi en snabb koll på så alla lever och får mat.
Athos och Aurora på date, vi har en speciell parningsbur  där vi snabbt ser om honan är brunstig. Vill hon inte flyttar vi henne direkt.
Athos och Aurora på date, vi har en speciell parningsbur där vi snabbt ser om honan är brunstig. Vill hon inte flyttar vi henne direkt.